COMPRA D'ENTRADES
« Tornar

04/09/2022

El Blauet ha tornat a MónNatura

El blauet (Alcedo atthis) és un dels ocells més vistosos i bonics del delta, però no és fàcil de veure durant tot l'any. Es tracta d'un ocell migrador que, al Delta, aplega la seva màxima població durant l'hivern. És de mida petita i de vol molt ràpid. Presenta un dors amb uns colors turquesa molt cridaners i el pit ataronjat. El seu bec negre, llarg i punxegut, el fa servir com arpó, la qual cosa el converteix en un excel·lent pescador de peixos i alevins. El vol més característic del blauet és arran d'aigua, recte i ràpid, emetent un crit agut semblant a un grill.

La població de blauet s'ha vist afectada durant els darrers anys a conseqüència de la contaminació de les aigües donat l'ús dels pesticides i la canalització i formigonat de rius, séquies i marges de canals. Així i tot, segur que aquesta tardor-hivern es veuran molts blauets al Delta de l'Ebre.

Fotografia: Philip Croft